maanantai 20. elokuuta 2012

Zoo!

Tässä seuraa Prahan matkan viides ja kuudes päivä. Lauantaina menimme katsomaan paikallista eläintarhaa. Prahan eläintarha on rankattu euroopan kymmenen parhaan eläintarhan joukkoon. Ei syyttä. Eläimet eivät olleet häkeissä niinkuin Korkeasaaressa esimerkiksi. Prahan eläintarhaan ollaan tällä hetkellä tekemässä isompia alueita mm. norsuille. Savannialue oli hieno, eläimet tosin aika kaukana, mutta omassa elinymäristössään.

Tällä mangustilla oli vähä sama asento ko Romeolla aina!


Kirahvit oli sisällä, en tiedä miksi. Mutta niillä oli pääsy savannille kans!
Lintukammoisille tiedoksi, nää lenteli kans suht vapaana siellä. Toki joku verkko oli, ettei ne ihan vapaana pörränneet, mutta ei nämä ihmisiä pelänneet kyllä.
Eläintarhasta löytyi myös paikka, jossa on pimeässä eläviä otuksia. Eli lepakoita. Enpä menis enää sinne takasin. Sain kokea kauhunhetkiä, nimittäin lepakotkin lenteli ihmisten seassa...


Kissat olivat kans päättäneet olla sisällä, ulkona olikin tänä päivänä aika kuuma..

Haaveissa oli nähdä binturongi ja näinkin! Se laiskotteli puun oksalla ja nukkui, en saanut kuvaa.. Mutta kaikista muista tulikin sitten räpsittyä. Eläintarha muistaakseni maksoi yhdeltä ihmiseltä 10 euroa. Ei huono, jos ajattelee kuinka laaja eläintarha on. Eläintarhan kartta maksoi muistaakseni 20 senttiä. Se kannatti ostaa, niin näki missä haluaa kulkea..


Sitten päästiinkin syömään. Rautatieaseman läheisyydessä on ravintola nimeltään Sherwood. Aijai! Minä otin herkullisen juustohampparin ja toinen ottikin sitten jotain ihan muuta...


Nimittän sian polven. Siinä olisi isompikin mies hikoillut tämän annoksen kanssa.

Sunnuntaina, joka olikin periaatteessa viimeinen Prahan päivämme lähdimme Petrinin kukkulalle. Menimme sinne hammaspyörällä, eli sellaisella hiihtohissin tapaisella mötikällä. Tähän kävi ihan sama lippu kuin muihinkin julkisiin kulkuvälineisiin, eli kustansi euron.


Kommunismin muistomerkki.


Näkymää näköalatornista. En suosittele korkeanpaikankammoisia kiipeämään portaita ylös helteessä tai ollenkaan. Päästyäni ylös asti, huomasin että torni huojuu. Pääni sisällä alkoi myös saman tien huojua ja olikin lähdettävä samantien alas. Voin erittäin pahoin hetken aikaa alas päästyäni. Ja tämä onkin ainut kuva jota ehdin hetken ihailemaan...


Kuvia ruusutarhasta.
Homo.


Janojuomaa. Iso tuoppi ja kokis yhteensä 2 euroa.

Kokonaisuudessaan Prahan matka oli valloittava. Nyt haikeudella käyn näitä kuvia läpi, tänään nimittäin ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Hieman, voisiko sanoa, ahdistaa. Ensi kesää taas odottelemaan.. Toivotaan sinne parempia säitä!

2 kommenttia:

  1. Oo, mitä kuvia! En tajunnu ennen niitä täältä ettiä! VAUU!

    VastaaPoista
  2. Hihii! ;)
    Otin koko reissulta jonku vajaa 400 kuvaa.. Kunnon turistina siis taas ollu liikenteessä! :D

    VastaaPoista