tiistai 7. elokuuta 2012

On holiday

Eilen saavuin kovan turbulenssin siivittämänä kotiin Prahasta. Kaupunki oli niin kaunis, että olisin voinut jäädä sinne pitemmäksikin aikaa. Toisaalta, sinisilmäisiä vauvoja oli jo aika ikävä. Tässä muutamia kuvia kahdelta ensimmäiseltä päivältä..


Hotellimme oli erittäin hyvin ilmastoitu, joten laattalattiaa vasten oli ihana laittaa töppöset jalkaan. Harmi, kun olivat yhdenkoon 42 ehkä...Niin kaunis kansallismuseo on sitten kiinni seuraavat viisi vuotta. Olin aika pettynyt. Remontoivat sitä sitten sen aikaa, museo on vain auki silloin tällöin konserttien aikaan.


Myös ostoskeskus Palladium tuli tutkittua heti ekalle päivälle.

Jokimaisemaa. Jokilaivoja oli joka lähtöön, ja kaiken hintaisia. Meille kerrottiin taksissa lentokentältä hotelliin, että tsekkiläiset ovat kovia kusettamaan turisteja esim. ravintoloissa. Emme tavanneet tällaista ollenkaan. Mutta näiden jokilaivojen hinnoittelu oli kyllä mielenkiintoista..

Myös tähtitieteellinen kello tuli vilkaistua heti toisena päivänä. Aukiolla oli hurjan paljon turisteja klo 12.00. Muuten olin aika yllättynyt turistien määrään, mielestäni se oli vähäinen. Vuosi sitten Lontoossa sai koko ajan väistellä toisia turisteja, mutta Prahassa oli ihan hyvinkin tilaa kävellä. Ihmisiä oli paljon, mutta omaakin tilaa kyllä oli kulkea. Siitä tykkäsin paljon.


Hevoskärryajelua.. Hepat oli ihania!


Millään sanoilla ei voi tarpeeksi hyvin kuvailla sitä, kuinka paljon lihaa siitä kaupungista löytyy. Paljon! Sitä oli joka muodossa, joka paikassa tarjolla. Mutta olihan se hyvää!


Jos kukaan on menossa Prahaan, tätä ravintolaa ei voi kuin suositella! Ihanat ruuat, ihanat annokset. Valinnanvaraa riitti ja palvelu oli erinomaista. Päädyimme tähän ravintolaan toisenkin kerran.


Kyseisestä paikasta saa joitakin annoksia kahdelle. Tässä syömme kolmea eri lihaa ja ihania kasviksia. Iso mies ja pieni nainen sai syötyä itsensä täydelliseen ähkyyn.
Muutenkin Prahassa ruuan hinta-laatusuhde on erinomainen. Yhtenä päivänä söimme ravintolassa isot annokset juomien kera, kaikki tämä 21 eurolla. Muutenkin meidän matkabudjetti oli aika pieni, mutta elimme hyvinkin leveästi sillä.
Tässä kahdesta ensimmäisestä päivästä. Kuljimme pääsääntöisesti jalan koko matkan. Praha on pieni kaupunki, joten kävellen onnistuu pääsemään hyvinkin pian kuuluisimpiin nähtävyyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti