keskiviikko 27. elokuuta 2014

Barcelona

Häämatkalle päädyimme kauniiseen Barcelonaan. Ensin meillä oli suunnitelmissa Kreikan Santorini, mutta matka-aika ei antanut periksi lähteä sinne. Barcelona ei ollut yhtään huono vaihtoehto. Siellä oli ihanaa!


Heti kirjauduttuamme sisään hotelliin saimme henkilökunnalta skumppaa suoraan huoneeseen. Onko parempaa tapaa aloittaa häämatka?Sagrada Familialla oli tietysti päästävä ensimmäisenä käymään! Olihan se mahtipontinen ja valmiina varmasti upea rakennus. Tällä kertaa emme menneet sisällä käymään, jonoa oli sen verran. Jospa ensi kerralla. Olen kuullut, että sisältä se on myös hyvin kaunis.
Myös Barcelonan suurin puisto oli kaunis ja vhreä, Parc de la Ciutadella. Pidin Barcelonan kaikista rakennuksista ja suihkulähteistä!Kadut olivat kapeita ja täynnä elämää. Tässä olemme siestan aikaan liikkeellä, joten ihmisiä ei juurikaan näy, paitsi turisteja.
Ranta oli ihastuttava! Siellä ihmisiä oli pilvin pimein, osa ottamassa aurinkoa, osa ostoksilla ja osa ihmettelemässä luksuspursia.


Parc Guellissa kaikki hienoimmat paikat olivat maksullisia ja jokaiseen eri pisteeseen olisi pitänyt maksaa erikseen. Päädyimme kiertelemään puistoa muilta osin. Tämä päivä oli niin järkyttävän kuuma, että jouduin ehkä hieman kiroamaan Barcelonan kaupungin kukkuloita..Sininen meri. Miten jokin asia voikaan olla niin vangitseva. En ole mikään rantaihminen tai muutenkaan vesipeto, mutta sinisenä hohtava meri teki minuun vaikutuksen.


Yhtenä iltana päädyimme Kansallismuseon eteen. Sen edustalla on lukuisia suihkukaivoja, Font Magica, jotka iltaisin tanssivat lukuisissa eri väreissä musiikin tahtiin. Portaille ei kannattanut jäädä tätä näytöstä katsomaan, sillä siinä kastui.

Kaiken kukkuloilla kiipeilyn ja ostosten tekemisen yhteydessä söimme itsemme erityisen pulleiksi. Haluan pian takaisin syömään suussasulavia tapaksia. Niinkuin monet muutkin matkat, niin tämäkin oli meille erityisen herkullinen. Barcelonaan täytyy päästä joskus vielä uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti